| 1 | Diyetetik biliminin tanımını, tarihçesini ve önemini kavrayarak bilimsel bir bakış açısı geliştirilmesini sağlamak |
| 2 | Beslenme durumunu değerlendirilme yöntemlerinin öğrenilmesi ve bireyin beslenme durumunu yorumlayabilme becerisinin kazandırılması |
| 3 | Enerji dengesi ve vücut ağırlığı denetimi konularında bilgi sahibi olunmasını sağlamak |
| 4 | Makro besin öğeleri olan karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerin metabolizmada rollerinin öğrenilmesi ve diyet planlama ilkelerinde öneminin kavranması |
| 5 | Mikro besin öğeleri olan vitamin ve minerallerin ve sıvı alımının sağlık üzerindeki etkilerinin öğrenilmesi, eksiklik ve aşırı alımda risklerin yorumlanmasını sağlamak |
| 6 | Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplumsal düzeyde etkili beslenme stratejileri oluşturmalarını desteklemek |
| 7 | Diyetetik ve diyetetik uygulamalarına ilişkin terminolojinin öğrenilmesi |
| 8 | Diyetetik uygulamalarına yönelik kılavuzların değerlendirilmesini sağlamak |