Zorunlu Ders
|
GES2002 TEMEL DOKUMA TEKNİKLERİ III
|
1
|
2
|
2
|
Geleneksel halı motiflerinin kültürel sürekliliğini sağlamanın önemi, Halı dokuma teknikleri, Geleneksel motiflerle halı tasarımı hazırlama, Tasarıma uygun çözgü hazırlama, Dokuma uygulaması yapma, Ürünü kullanıma hazır hale getirme.
|
Zorunlu Ders
|
GES2004 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I
|
2
|
1
|
4
|
Klasik motiflerden oluşturulacak kompozisyon kurgusu hazırlamak, Hatai grubu motifler çizmek, Penç grubu motifler çizmek, Yaprak motifi çizmek, Çeşitli yaprak türleri motifler çizmek, Zencerek motiflerini çizmek.
|
Zorunlu Ders
|
GES2006 EBRU II
|
2
|
2
|
5
|
Battal, gel-git, şal, taraklı, Bülbül yuvası, Somaki, Hafif, Çiçekli ebru yapmak, Ebru kağıdını kurutmak ve mühürlemek, Klasik ebru, Tezhip, Hat, Minyatür ve ilgili alanlarda uygulamalar yapmak.
|
Staj Dersi
|
GES2008 ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM(STAJ)
|
0
|
0
|
4
|
Yaz stajı uygulaması, II.yarıyıl sonundan itibaren 30 iş günü yapılır.
|
Seçmeli Ders
|
GES2010 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ II
|
2
|
1
|
3
|
Klasik motiflerden, Rumi motifi, Fantastik figürler, Simurg, Ejderha, Anka figürleri, Bulut motifi çizmek, Helezonlara bitkisel, Natüralist motifleri yerleştirmek, Helezonlara stilize hayvansal motifleri yerleştirmek, Kompozisyonu temize geçirmek, Renkli eskiz yapmak.
|
Seçmeli Ders
|
GES2012 TEMEL NAKIŞ TEKNİKLERİ II
|
1
|
2
|
3
|
Ürüne ve tekniğe göre desen çizmek, iğne tekniklerini kullanarak işleme yapmak, Türk işi, Dival işi, Çin iğnesi tekniğinde kullanılan araç ve gereçler, Yardımcı iğne teknikleri, Desen ve kompozisyon özellikleri, Kumaş hazırlama, Desen geçirme,
|
Seçmeli Ders
|
GES2014 TEZHİP
|
3
|
0
|
3
|
Motifleri analiz etmek, Çalışmanın ebatlarını belirleme, Desen , Renk eskizi hazırlamak, Altın ezmek, Renkleri karmak, Klasik tezhip renk tonlarını karmak, Trilin kullanmak, Cetvel çekmek, Ahar, Nişasta aharı, Kağıt, Ahar, Mühre yapmak
|
Seçmeli Ders
|
GES2016 KEÇE YAPIM TEKNİKLERİ
|
2
|
1
|
3
|
Keçede kullanılan lifler ve özellikleri, Keçe yünü kırkma, yün boyama, Kimyasal ve doğal boyama yapma, gelenekselliğe uygun keçe yapması, Hasıra sarmanın önemi, Rulo sarma, Tepme yapmak ve önemi, Perdahlama
|
Seçmeli Ders
|
GES2018 DEKORATİF DERİ TEKNİKLERİ
|
3
|
0
|
3
|
Derinin tanımı ve yapısı, Deride işlemede kullanılan araç-gereçler, Deride kesme ve tıraşlama teknikleri, ek yapma ve sertleştirme, kenar çevirme, birleştirme, büzgü, süsleme, astarlama teknikleri, takı, kemer, çanta, maske, pano, yastık yapımı.
|
Seçmeli Ders
|
GES2020 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
|
2
|
1
|
3
|
Kalite kavramı, Standart ve standardizasyon, Standardın önemi, Yönetim kalitesi ve standartları, Çevre standartları, Kalite yönetim sistemi modelleri.
|
Seçmeli Ders
|
GES2022 HALIDA KALİTE TESTLERİ
|
3
|
0
|
3
|
Halıda kalite kriterleri, Halı ve kilimlere uygulanan standartlar, Halılara uygulanan kalite testleri, Kalınlık, Gramaj, Hav kütlesi, Yüzey hav ağırlığı, İlmek sıklığı, Hav yüksekliği, İlme dayanımı, Eskimeyi tespit etme, Dinamik ve Statik yük altında kalınlık azalması tespiti.
|
Seçmeli Ders
|
GES2024 İPLİK VE KUMAŞ ANALİZİ
|
2
|
1
|
3
|
Kumaşın tersi ve yüzü, Atkı ve çözgü yönü, İplik özellikleri, Atkı-çözgü sıklığının ve renk raporunun belirlenmesi, İplik numaralama sistemleri ve hesaplamaları, Havlu ve kadife dokuma kumaşlarda örgü analizi yöntemleri
|
Seçmeli Ders
|
GES2026 İŞLETME YÖNETİMİ
|
2
|
1
|
3
|
İşletmenin amaçları, türleri, sistemi, İşletme kurma fikri ve sonuçları, Kuruluş araştırmaları, Özel işletmelerin hukuki yapıları, Kamu işletmelerinin hukuki yapıları, İşletmelerin birleşmeleri, Yabancı sermayeli ve çok uluslu işletmeler, Yönetim ve işlevleri.
|
Seçmeli Ders
|
GES2028 MESLEKİ YABANCI DİL II
|
2
|
1
|
3
|
Temel mesleki tanımlar ve kavramlar ile temel mesleki dil bilgisi yeterlikleri, Mesleki konularda yazılı ve sözlü iletişim kurma, Yöresel el sanatları konularında teknik terimlerin İngilizce olarak tanımlanması.
|
Seçmeli Ders
|
GES2030 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
|
3
|
0
|
3
|
Kalite Kavramı, Kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterlilikler, Standart ve Standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi, Yönetim kalitesi ve standartları,
|
Seçmeli Ders
|
USD2050 İLETİŞİM
|
3
|
0
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2052 KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI
|
3
|
0
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2066 ÇALIŞMA HAYATI
|
3
|
0
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2068 İLK YARDIMIN AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU
|
3
|
0
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2072 STİL DANIŞMANLIĞI
|
2
|
0
|
4
|
|