Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Sürecine İlişkin Çevrim İçi Eğitimler Gerçekleştirildi

AKAPEDİA'nın Akademik Teşvik Modülüne ilişkin olarak Üniversite Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu üyeleri, Birim Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonları üyeleri ile teşvik başvurusunda bulunacak  akademik personele yönelik çevrim içi olarak üç eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin 2019-2023 Stratejik Planında yer alan dijital dönüşüm hedefi kapsamında iş süreçlerinin dijital olarak yapılmasına yönelik çalışmalara Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci de eklendi ve bu yıl ilk defa akademik teşvik başvuru ve değerlendirme işlemleri Üniversitemizin kendi özkaynaklarıyla gerçekleştirdiği Akademik Performans Değerlendirme ve İzleme Platformu'na (AKAPEDİA) eklenen Akademik Teşvik Modülü aracılığıyla yapılacak.

Birim Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu üyeleri ile akademik personele yönelik eğitim toplantılarına katılan ve dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından son üç yıldır yazılan bir dizi otomasyon sisteminin Kalite Yönetim Bilgi Sistemi (KALBİS) altında toplandığını belirtti. Rektörümüz ayrıca BAP Otomasyonu, Tez Öneri Otomasyonu, Görevlendirme Modülü, Dış Kaynaklı Projelere Başvuru Modülü ile Organizasyon Yönetim Sistemi'nin KALBİS altında anlık raporlama özelliğine kavuşturulduğunu da vurguladı. 
Özellikle bu otomasyonların Üniversitemiz Stratejik Planında yer alan performans göstergelerinin ve performans hedeflerinin anlık olarak izin vermesi açısından önemli olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, "Artık enerjimizi veri toplamaya değil, verilerin izlenmesi ve analiz edilmesi ile performansların yükseltilmesi için harcayacağız" dedi.   Rektörümüz açıklamalarının devamında kanıtlarıyla birlikte Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlanması süreci ile Stratejik Plan Performans Göstergelerine ilişkin kanıtların ortak bir dijital havuzda toplandığını ifade etti.

YÖKSİS veri tabanına dayalı Akademik Performans Değerlendirme ve İzleme Platformu'nun (AKAPEDİA) ise, hem öğretim elemanlarımızın aynı veriyi farklı otomasyonlara girmesini engellemeye hem de üniversitemizin gerçek akademik performansını tek veri tabanında toplamaya yönelik olduğunu da belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, "AKAPEDİA, atanma ve yükseltilme ile ADEK süreçleri, özgeçmiş ve BAP otomasyonu entegrasyonu, akademik web sayfası boyutu, eğitim-öğretim ve idari faaliyet raporları,  bugün tanıtımı yapılacak akademik teşvik modülü ve önümüzdeki aylarda hazırlanacak ödüllendirme ve kamuoyu modülleri ile özgün bir platformdur" sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı. 

Toplantının devamında Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız personellerinden Furkan Demirtaş tarafından AKAPEDİA üzerinden akademik teşvik başvuru ve değerlendirme sürecine ilişkin detaylı bir sunum yapıldı.
Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantılar sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan da katılımcılar tarafından kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı ve toplantının sonunda ise Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, AKAPEDİA ve Akademik Teşvik Modülünü yazılmasında katkısı ve emeği olanlara teşekkür etti.