Cumhuriyetimizin 100. Yılında Uluslararası Mübadelede Niğde Sempozyumu Çağrı Metni

Değerli Katılımcı,

                 1923 yılında Lozan Anlaşması'nda ekli olarak imzalanan “Türk-Rum Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi ve Protokolü” ile Türk ve Rum ahalinin karşılıklı mübadelesi gerçekleşmiştir. Bu uygulama siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan her iki tarafı da birçok açıdan etkilemiştir.

                2023 yılında 100. yılını idrak edeceğimiz Türk-Rum Nüfus Mübadelesinden en çok etkilenen şehirlerden birisi de şehrimiz Niğde olmuştur. Kuruluşundan bu yana başarılı 30 yılı geride bırakan Üniversitemiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında uluslararası bir sempozyum ile mübadelenin uygulanışı ve sonuçlarını şehrimiz özelinde ve Türkiye genelinde ortaya koymak istemiştir.

 Bu sebeple sizleri 16-18 Kasım 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Mübadelede Niğde" konulu sempozyumda ağırlamak istiyoruz.

Bu sempozyumla Anadolu'nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı Üniversitemizde yurt içi ve yurt dışından gelecek davetlilerimizle “Mübadele”nin tüm boyutlarıyla ele alınmasını amaçlıyoruz.

Sempozyumumuza katılımlarınızı bekliyor, sizleri şehrimizde görmekten çok mutlu olacağımızı belirterek göstereceğiniz ilgi ve destek için şimdiden teşekkür ediyorum.

Niğde'de görüşmek dileğiyle...

Saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Hasan USLU

Rektör