2023 YKS EK YERLEŞTİRME İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE

2023 YKS EK YERLEŞTİRME İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE

         Sevgili öğrenciler;

         Üniversitemize hoş geldiniz

ÜNİVERSİTEMİZDE ÖN KAYIT BULUNMAMAKTADIR.

          YKS Ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların Elektronik kayıtları  27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olup, Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyenlerin Kayıt İşlemleri  ise 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

            NOT: Elektronik Kayıt yaptıran öğrencilerimizin kayıt için üniversitemize gelmelerine ve herhangi bir evrak getirmelerine gerek yoktur.

1. E-devlet üzerinden kaydımı nasıl yapabilirim?

E-devlet üzerinden kayıt yaptırabilmek için öncelikle PTT şubelerinden şifre almaları gerekmektedir.

2. E-devlet üzerinden kaydımı hangi tarihler arasında yaptırabilirim?

E-devlet üzerinden 27 -29 Eylül  2023  tarihleri arasında internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girerek “e-hizmetler” bölümünden kayıt yaptıracaklardır.

3. E-devlet üzerinden kayıt yaptırdım. Öğrenci numaramı nasıl öğrenebilirim?

Yeni kayıt olan öğrencilerimiz Öğrenci Numaranızı öğrenmek için e-devlet ile OGRİS otomasyon sistemine giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgileri Menüsünün altındaki Kişisel Bilgiler sayfasından öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz. 4. Kayıt yaptırdığıma dair belgemi nasıl alabilirim?

Kayıt yaptırdığınıza dair belge çıktısını E-devlet üzerinden alabilirsiniz.

5. E-devlet üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye herhangi bir belge vermem gerekiyor mu?

!!!!! E-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmelerine ve belge getirmelerine gerek yoktur.

 ÜNİVERSİTEMİZE ŞAHSEN BAŞVURARAK KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

                1. Üniversitemize şahsen gelerek kayıt yaptırılacak bölümler hangileridir?

                Üniversitemize gelerek kayıt yaptıracağınız bölümlerimiz:

· Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

· Özel Güvenlik ve Koruma

2. Bu bölümlere ve e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenciler nerede ve ne zaman kayıt yaptıracaklardır?

Özel Güvenlik ve Koruma  ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına yerleşen adaylar ile herhangi bir nedenle e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar,

27 Eylül -03 Ekim  2023  tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşke Rektörlük Binası  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına  gelerek kayıtlarını şahsen yaptırabilirler.

3. Üniversitemize gelerek şahsen kayıt yaptıracak öğrencilerimizden istenecek belgeler nelerdir?

Lise veya Dengi Okul Diploması ya da Geçici Mezuniyet Belgesi aslı yada noter onaylı örneği. (Lise mezuniyeti 2008 ve öncesi olanlar için) 

Özel Güvenlik Koruma  Programına yerleşen adayların bu programa kayıt yaptırabilmek için 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun"un 10. maddesi d, e, f, bentleri ile "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik "in 18. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir.  Bu adaylardan istenen belgeler.

1-Adli Sicil kaydı

2-Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınmış heyet raporu(Madde 18- Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.)

a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.

b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.

c) Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.

d) Kulak Burun Boğaz(KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden istenen belgeler

· Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,

· Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde alınmış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs)

 

MUAFİYET SINAVINA GİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER

            14 Ekim 2023 tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil (İngilizce) ve Temel Bilgisayar derslerinin muafiyet sınavına katılmak isteyen öğrenciler 22 Eylül-13 Ekim 2023 tarihleri arasında https://otomasyon.ohu.edu.tr/ogris/ adresi üzerinden başvurularını yapabilirler.

            DAHA ÖNCE GÖRDÜĞÜ DERSLERDEN MUAF OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER

                Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç 13 Ekim 2023 tarihine kadar daha önce öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumlarından alınan ve başarılı olunan bütün dersler için bir defaya mahsus olmak üzere muaf olma isteğiyle ilgili birimlere başvurabilir. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile daha önce başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini ilgili fakülte dekanlıklarına/yüksekokul müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir.

            ÖĞRENİM ÜCRETİ NASIL ÖDENİR

Öğrenciler 02-06 Ekim  2023 tarihleri arasında aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biri ile   katkı payını /öğrenim ücretini ödeyebileceklerdir. 

        2023-2024 katkı payı /öğrenim ücreti ödeme işlemleri iki şekilde yapılabilecektir.

1- SANAL POS ile ödeme

Sanal Pos ile ödeme işlemi üniversitemiz kurumsal ödeme sistemi https://kos.ohu.edu.tr adresinden öğrenci numaranızı girdiğinizde ya da OGRİS harç durum sayfasında Kurumsal Ödeme Sistemi düğmesi tıklanarak size ait harç miktarı ile banka ödeme sayfası yönlendirilerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Sanal Pos ödemesi konusunda yardım almak için tıklayınız.

2- T.C Ziraat Bankası Şubelerinden ödeme    

            Normal Öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ücret ödemeyeceklerdir. İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrencilerimiz bulundukları yerdeki en yakın T.C Ziraat Bankası ATM’lerinden veya internet şubesinden öğrenci numaraları ile 02-06 Ekim  2023  tarihleri arasında  mutlaka öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. (Öğrenim Ücretleri için tıklayınız..) İlgili tarihlerde öğrenim ücretini yatırmayan öğrencilik hakkı elde edemeyecek ve öğrenimlerine devam edemeyeceklerdir.

             ÖSYM TARAFINDAN ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ANCAK MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE !!!

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2023 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.