Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimize Bölüm Başkanımızın Mesajı

Hoş Geldiniz, Geleceğin Coğrafyacıları!

Coğrafya, dünyamızın ve insanların yaşam biçiminin temel taşını oluşturan fiziksel ve sosyal yapıları anlamamızı sağlayan, son derece önemli bir bilim dalıdır. Bu alanda kazanacağınız bilgi ve beceriler, sadece doğal dünyanın karmaşık sistemlerini anlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda insan ve çevre etkileşimini, kültürel, ekonomik ve sosyal dinamikleri de kavramanıza katkı sağlayacaktır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Coğrafya Bölümü olarak, sizlere bu konularda derinlemesine bir perspektif sunmayı ve mesleğinizde başarılı birer birey olmanız için gerekli temeli atmaktan gurur duyuyoruz.

Böylesi zengin bir disiplinde eğitim almanın hem sizin hayatınızda hem de ülkemizin gelişiminde önemli bir yeri olacak. Coğrafya bilimi, fiziki sistemleri, beşerî etkileri veya doğal kaynaklarımızı anlamamıza değil, aynı zamanda küresel sorunlara çözüm bulma kapasitemizi arttırmamıza da katkı sağlamaktadır. Sizleri bu özel ve değerli bölüme hoş geldiniz diyerek aramıza katılmış olmanızdan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isteriz. Kazandığınız bu bölümün hem kendiniz için hem de ülkemiz için hayırlı, başarılı ve verimli olmasını gönülden temenni ediyoruz.

Prof. Dr. Türkan BAYER ALTIN
Coğrafya Bölüm Başkanı