Azerbaycan Musikisi ve Mugam Sohbeti-I

Ömer Halisdemir Üniversitesinde “Azerbaycan Musikisi ve Mugam Sohbeti–I” konulu konferans düzenlendi.

Okutman Alpay Ünsal’ın konuşmacı olarak katıldığı ve Azerbaycan müziğinin geçmişten günümüze kadar analizinin yapıldığı etkinlik; Eğitim Fakültesi Müzik Binası Prova Salonunda gerçekleştirildi.

Azerbaycan ve Türkiye müziğinin tarihsel ortak kökenlerinin müzikler eşliğinde anlatıldığı programda, Azerbaycan müziğinin sınıflandırılması yapılarak buna ilişkin halk müziği, mugamlar, opera, bale, senfoni orkestrası ve halk çalgı orkestrası ile ilgili, görsel ve işitsel örnekler sunuldu.

Azerbaycan ve Türkiye’nin müzik ses sistemlerinin de karşılaştırıldığı etkinlikte, rast makamının teorik analizine yönelik tar ile örnekleri de sunuldu.

Yoğun katılımla gerçekleşen konferans, Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferit Bulut tarafından, Okutman Alpay Ünsal’a teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.