NÖHÜ Kariyer Günleri”nin İkincisi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “NÖHÜ Kariyer Günleri”nin ikincisi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’mizde gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliklerde öğrencilerimiz bilimden kültür-sanata, bürokrasiden özel sektöre kadar çeşitli alanlarda uzman isimlerle bir araya geldi. 20’ye yakın kamu ve özel sektör temsilcisinin konuşmacı olarak katıldığı programda, fuaye alanına 15 adet kamu ve özel sektör standı da kuruldu. 
Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) Müdürlüğümüz tarafından organize edilen etkinliklerde, öğrencilerimizin çeşitli meslekler hakkında bilgi edinerek kariyer planlamaları hakkında motivasyonlarının artırılması amaçlandı. Bu kapsamda yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı sayesinde öğrencilerimiz ile çeşitli mesleklerden uzman isimler bir araya gelirken öğrencilerimiz staj başvurusu olanağı da elde etti.
Kariyer Günleri Açılış Töreniyle Başladı
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’mizde gerçekleştirilen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü, Niğde Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifcibaşı, Danıştay Tetkik Hâkimi Kazım Yiğit ve Üniversitemiz yönetim kurulu üyeleri ile akademik ve idari personelimiz ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.
Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, ‘‘Malumunuz olduğu üzere birer yükseköğretim kurumu olan üniversitelerin temel misyonlarının başında bilimsel araştırmayla birlikte eğitim-öğretim gelmektedir. Dolayısıyla bu kurumlar, öncelikle bu alanlarda faaliyetler yürütmektedir. Ancak eğitim ve bilim yuvası üniversitelerin sorumlulukları ve faaliyet alanları bunlarla sınırlı değildir. Zira bu kuruluşlar, kültür-sanat çalışmalarına ek olarak bireysel ve toplumsal gelişmeyi de esas almalıdır. Nitekim içinde bulunduğumuz bilgi çağında açık sistem yaklaşımı da böyle bir anlayışı zorunlu kılmaktadır. Biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu anlayıştan hareket ediyor, öğrencilerimizin her anlamda gelişimlerini destekleyecek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu çerçevede Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla öğrencilerimize yönelik girişimcilik ve kariyer rehberliği, meslek danışmanlığı, tecrübe paylaşımı seminerleri gibi faaliyetler düzenliyor, özellikle kamu ve sektör temsilcilerimizle öğrencilerimizi buluşturmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla bugün burada bizleri bir araya getiren Kariyer Günleri de böyle bir anlayışa dayanarak tertip edilmiştir.’’ dedi.
Katkılarından dolayı konuklara teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘‘İki gün sürecek etkinlik dizimizde tiyatro ve sinema oyuncusu Sn. Kaan Girgin, Dr. Moral Kliniği kurucusu Doç. Dr. Sn. Halil İbrahim Erbıyık, Cumhuriyet Başsavcımız Sn. Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu Başkanımız Sn. Bayram Ünlü ve daha birçok önemli isim, öğrencilerimizle bir araya gelecek. Yine kamu kurumlarımız ile çeşitli sektörlerden temsilciler, öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşacaklar. Ben bir kez daha kendilerine verecekleri kıymetli katkılar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinliğimize destek veren kıymetli paydaşlarımıza ve organizasyonda emeği geçen KAGEM Müdürümüz Doç. Dr. Cem Baltacıoğlu Hocamız ile Üniversitemizin tüm mensuplarına da ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’
Kamu ve sektör kuruluşlarının stantlarından meslekler ile iş ve staj başvuruları hakkında bilgi alan öğrencilerimiz ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen TRT Sanatçıları Konseriyle eğlendiler.