Diş Hekimliği Fakültesi Kuruldu

Resmi Gazete’de yayımlanan 10/11/2019 tarih ve 1773 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Üniversitemize Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.

Diş Hekimliği Fakültesinin kurulması kararının ardından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne, tercih edilme oranı yüksek, bölgenin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlar ile ilgili fakülteler, bölümler ve programlar açma arzusunda olduklarını belirtti.

Paydaşları ile sürekli işbirliği içinde olan ve çağın gereksinimlerine ayak uyduran Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, her zaman gelişmeyi ve içinde bulunduğu bölgeyi de bu gelişmeye bağlı olarak geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Diş Hekimliği Fakültemizde bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip diş hekimleri yetiştirmek niyetindeyiz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak sahip olduğumuz kapasitemizi ve potansiyelimizi, bölgemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, bu ihtiyaçlar ile uyumlu hale getirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca, “Diş Hekimliği Fakültesi ile üniversitemizdeki toplam fakülte sayımız 12’ye yükselmiş oldu. Fakültemizin teknik altyapısını ve akademisyen ihtiyacını hızlıca karşılayarak, en kısa zamanda eğitim-öğretime başlamak istiyoruz. Fakültenin üniversitemize kazandırılması sürecinde destek veren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımızı arz eder; bu süreçte katkılarından dolayı, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Yekta Saraç ve Yükseköğretim Kurulu üyelerimize, Niğde Milletvekillerimiz Yavuz Ergun, Selim Gültekin ve Ömer Fethi Gürer’e, Milli Savunma Bakan Yardımcımız Alpaslan Kavaklıoğlu’na ve Niğde 22., 25. ve 26. dönem milletvekili Erdoğan Özegen’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.