“Etkileşimli Bir Yöntem: Eğitimde Yaratıcı Drama”

Üniversitemizde, “Etkileşimli Bir Yöntem: Eğitimde Yaratıcı Drama” konulu konferans gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Konser Salonunda düzenlenen etkinliğe; Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Programa, Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel, konferans konuşmacısı olarak katıldı.

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda, Prof. Dr. Adıgüzel öğretmen adaylarına; yaratıcı drama kavramı, dram, drama, dramatik, dramatik oyun, dramatizasyon,  kavramları konusunda bilgiler verdi.

Öğrenme ve algılama türleri, dramanın tarihsel süreci, ulusal ve uluslararası drama uygulama yöntemleri hakkında Prof. Dr. Ömer Adıgüzel tarafından detaylı bilgi paylaşımının yapıldığı konferansta, öğrencilerle gerçekleştirilen uygulamalı eğitim bölümleri büyük beğeni topladı.

Program sonunda, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar tarafından, Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel’e teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi.