Kubalı Ailesinden Üniversiteye Bağış


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Kampüs içerisinde, hayırsever Emekli Hâkim Hürrem Kubalı’nın 2 milyon TL’lik katkılarıyla yapılacak olan Sağlık Merkezi’nin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen imza törenine; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Üniversite Genel Sekreter Vekilimiz Mustafa Çolak, hayırsever Emekli Hâkim Hürrem Kubalı ve eşi Gülten Kubalı ile kızı Fazilet Süheyla Kubalı’nın yanı sıra, fakülte dekanları ve akademik personelimiz de katıldı.

Hâkim Olduğum İlk Günkü Duyguları Yaşıyorum

İmza Programında yaptığı konuşmada böyle güzel bir hayra vesile olduğu için sevinç ve mutluluk içerisinde olduğunu belirten Hürrem Kubalı “Hâkim olup kürsüye çıktığım o ilk an yaşadığım güzel duygulara ait düşünceler yaşıyorum. Bu bağışın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Öğrencimiz ve Personelimizin Sağlıklı Bir Ortamda Yaşaması Her Şeyden Önemli

Sözlerine Afrin Operasyonu’ndaki şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ise “Öğrencilerimizin yarısından fazlasının eğitim gördüğü Merkez Kampüsümüzde, öğrencilerimiz ve personelimizin faydalanacağı Sağlık Merkezinin bağımsız bir binaya ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı karşılamak için saygıdeğer hayırseverimiz Sayın Hürrem Kubalı’nın desteğini de alarak, Sayın Hürrem Kubalı ve rahmetli kız kardeşi Süheyla Kubalının da adını taşıyacak Süheyla - Hürrem Kubalı Sağlık Merkezinin yapımı için çalışmalara başladık. Kendisine teşekkürlerimi sunuyor ve her zaman hayırla yâd edeceğimizi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Hayırların En Ulvisi Eğitime Yapılandır

Konuşmasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin hızla gelişmekte olduğunu ifade ederek başlayan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan “Üniversitemize sunduğunuz bu katkı çok ulvi bir davranıştır ve hayırların en ulvisi eğitime yapılandır. Memleketimiz adına sunduğunuz bu hayır için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Tüm Niğde İçin Özel ve Anlamlı Bir Gün

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise; imza töreninin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıldönümü olan 5 Şubat’a denk gelmesinin bugünü daha da anlamlı kıldığını belirttikten sonra “Üniversitemiz ağırlıklı olarak kamu yatırımlarıyla her geçen gün gelişmektedir. Yapımları devam eden İslami İlimler Fakültesi binası, Tıp Fakültesi Morfoloji binası, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek binası, Konservatuvar binası ve Spor Salonumuz ile Üniversitemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor” diye kaydetti.

Devletimizin üzerindeki yükü almak için hayırseverlerin katkısının oldukça önemli olduğunun altını çizen Vali Şimşek sözlerini “Bugün bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Kubalı Ailesi Sağlık Merkezimizin yapımını üstlenerek, Üniversitemize armağan ediyor. Bu yüce davranıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye sürdürdü.

Konuşmaların ardından Sağlık Merkezine ait protokolün imzalanmasıyla devam eden İmza Töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Hürrem Kubalı’ya plaket, Rektör Özel Kalem Şule Saygın tarafından Gülten Kubalı’ya çiçek takdiminin ardından sona erdi.

 

HÜRREM KUBALI KİMDİR

31 Ağustos 1931’de Niğde’nin Yeşilburç köyünde doğan Hürrem Kubalı; ilkokul, ortaokul ve liseyi Niğde’de, yükseköğrenimini ise Ankara Hukuk Fakültesinde tamamladı.

1959 yılında Niğde Adliyesinde stajyer hâkim olarak göreve başlayan Hürrem Kubalı, 1960 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde hâkim olarak, 1962 yılında Tarsus’ta Cumhuriyet Savcı Yardımcısı olarak, 1965 yılında Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünde müşavir avukat olarak görev yaptı.

Amasya Savcı yardımcılığı, Adana Savcı yardımcılığı, Antalya Savcı yardımcılığı, Adana Hâkimliği, Adana Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği, Adana Sulh Hukuk hâkimliği ve Ankara Altındağ Hâkimliği görevlerinde bulundu.

1996 yılında emekli oluncaya kadar Ankara 17. Asliye Hukuk mahkemesindeki görevini yürüten Hürrem Kubalı, evli ve 2 kız çocuk babasıdır.