Öğrencilere Proje Yazma Eğitimi Fırsatı

Ahiler Kalkınma Ajansı ile üniversitemiz arasında, bölge plan ve programlarına uygun olarak, bölgenin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla “Sertifikalı Proje Planlama ve Hazırlama Eğitimi Ortaklık Protokolü” imzalandı.

Protokol imza törenine: Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Birol Varol, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Bengü ile Bölüm Başkanları ve üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Recep Çiçek katıldı.

Rektörlük Senato Salonunda yapılan törende bir konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir değer ve gün geçtikçe de hem öğrenci kapasitesi hem bina kapasitesi hem de akademisyen kapasitesi artıyor” diyerek protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Programda daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın konuşmaları yer aldı. Üniversitelerin Ar-Ge, eğitim-öğretim ve topluma hizmet gibi üç temel fonksiyonun olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “İmzalanacak olan bu protokol ile bizim normal eğitimlerimizin yanı sıra öğrencilerimizin mezun olduklarında iş dünyasının ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde biraz daha donanımlı hale gelmelerini amaçlıyoruz. Çünkü artık proje kültürünün çok yaygın bir hal aldığı ve gerek yurt içi gerek yurt dışı bir çok kaynakta proje imkanları var” ifadelerini kullandı.

Protokolde emeği geçenlere ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Rektör Kar konuşmasını, “Proje, hem öğrencilerimizin hem de öğretim elemanlarımızın eğitimi kapsamında, proje yazma ve planlama, proje döngüsü, yönetimi ile bütçesinin hazırlanması ve uygulaması gibi bir projenin her aşamasının öğrenilmesinde öğrencilerimize destek olacaktır” diye sürdürdü.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Birol Varol ise konuşmasında AHİKA’nın bölgeye katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirterek, “Bölgesel kalkınma sağlanmasının ana unsurlardan bir tanesi de proje kültürünün bölgemizde ve ilimizde yaygınlaşması olduğunu düşünüyoruz. Yapacağımız protokolün de buna hizmet edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Tören; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Birol Varol’un “Sertifikalı Proje Planlama ve Hazırlama Eğitimi Ortaklık Protokolü”nü imzalamasının ardından sona erdi.