Ömer Halisdemir Üniversitesi “Topraklı Serası” Organik Tarım Sertifikasına Uygun Bulundu

Ömer Halisdemir Üniversitesine ait “Topraklı Sera Alanı” organik tarım sertifikası almaya uygun bulundu.

Üniversitemizin “Organik Sertifikalı Örtü Altı Marul Yetiştiriciliğinde Kullanılan Tekstil Malçının Farklı Yetiştirme Dönemlerinde Marul Çeşitlerinde Kalite, Verim ve Ekonomisi Üzerine Etkisi” projesi kapsamında geliştirdiği organik marul yetiştiriciligi uygulaması ile ilgili yapılan topraklı sera alanlarının kontrol aşamasından sonra 2 yıl süre ile Organik Tarım Sertifikası almaya hak kazandı.

Doğuş Tarımsal Projeler Araştırma Geliştirme Hizmetleri A.Ş. tarafından desteklenen projenin doğa ile uyumlu, kaynakları doğru kullanan, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen, hayvan refahını gözeten yeni tarımsal yaklaşımlara destek olması amaçlanıyor.