Rektör Kar’dan “Dünya Kadın Hakları Günü” Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye'de kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verdiği ve günümüzde tüm dünyada kutlanan en özel günlerden biridir.”

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin mensubu bir eğitimci olarak, kadınlarımızın eğitim haklarının korunmasında ve yine kadınlarımızın herkes ile eşit, hür ve özgür bir şekilde hayatlarını devam ettirebilme çabalarına sonuna kadar destek olacağımızın bilinmesini isterim.”

“Hayatın her alanına yaptıkları dokunuşlar ile hayatı güzelleştiren, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği şekilde yer yüzünde gördüğümüz her eserin sahibi kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü tebrik ederim.”