Şiir Dinletisi ve Koro Konseri

Üniversitemizde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Şiir Dinletisi ve Koro Konseri” gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Konser Salonunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdür Vekili Doç. Dr. Serkan Ercan Bağçeci, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehtap Aydıner Uygun, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda ilk olarak Türkçe Topluluğu Kulübü öğrencilerinin, danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı rehberliğinde hazırladıkları şiir dinletisi yer aldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençler ve Yüksek Ülkü Seslenişi, Ey Özgürlük, Şu Sonsuz Koşu, Her Şeyin Yüreği Vardır, Atatürk’ten Son Mektup, Uyan ve Davet şiirlerinin okunduğu dinletinin ardından etkinlik, Şef Dr. Öğr. Üyesi Aysun Hamzaoğlu Birer rehberliğinde Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Lisans 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan konser ile devam etti.

Biz Atatürk Gençleriyiz, 10. Yıl Marşı, İzindeyiz Yüce Atam, Kararlıyız, Ne Mutlu Türküm Diyene ve İleri Marşı’nın seslendirildiği konser katılımcıların büyük beğenisini topladı.