“Türk Dünyası Kardeşlik Konseri” Büyük Beğeni Topladı

Ömer Halisdemir Üniversitesinde IV.Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları sempozyumu kapsamında düzenlenen “Türk Dünyası Kardeşlik Konseri” büyük beğeni topladı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen etkinliğe; Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Kazak Devlet Kızlar Pedegoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadür Aliyev, Bakü Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Sayavuş Qasimov ve Prof. Dr. Gülzar İbrahimova, davetliler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Kayırgazı Tolen yönetimindeki Alatay Ansamblesi ve Jeruyık Ansamblesi ile Türkiye’den konuk sanatçıların birlikte hazırladıkları Kazak ve Türk müziklerine ait eserlerin seslendirildiği konserde, Ömer Halisdemir Üniversitesinden Okutman Bülent Koyuncu ve Öğr. Gör. Süleyman Koyuncu sahne aldı.

Yoğun ilgi gören program, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun, Prof. Dr. Kayırgazı Tolen’e plaket takdiminin ardından sona erdi.