Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonası

Üniversitemiz, 10-13 Mayıs tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen “Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonası”na katıldı.

Yarışmalara Öğr. Gör. Ahmet Pırtık, Dr. Öğr. Üyesi C. Berkan Alpay ve Öğr. Gör. Kamil Cesur antrenörlüğünde serbest ve grekoromen takımları ile katılan Üniversitemiz, A klasmanında yer aldı ve takım sıralamasında Türkiye ikincisi olarak İlimiz ile Üniversitemize büyük sevinç yaşattı.

Grekoromen stilde Ferdi Yavuz’un kendi sıkletinde Türkiye birincisi olduğu müsabakalarda Sergen Ay, Doğuş Ayazcı, Ozan Tanga, Murat Dağ, Cemalettin Akbıyık ve Burak Çakırca Türkiye ikincisi, İbrahim Özdemir Türkiye üçüncüsü ve Serkan Kılınç ile Canberk Bozkurt ise Türkiye beşincisi oldu.

Şampiyonaya serbest stilde katılan Nebi Uzun, Muhammet Demir ve Osman Göçen kendi sıkletlerinde Türkiye birincisi olurken, Mustafa Zopalı ve İsa Göçen Türkiye ikincisi, Ahmet Taş Türkiye üçüncüsü, Ali Gürsoy, Recep Girgin, Atalay Subaşı ve İldeniz Savran Türkiye beşincisi oldu.