Turnitin & iThenticate İntihal Engellemeye Yardımcı Programlar Eğitimi

Üniversitemizde “Turnitin & iThenticate İntihal Engellemeye Yardımcı Programlar Eğitimi” etkinliği düzenlendi.

Akademik personele yönelik olarak Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de düzenlenen programa, Eğitimci Serdinç Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında; intihal, dünyadan örneklerle intihalin tanımı, iThenticate programının kapsamı ve özellikleri gibi konular hakkında bilgilendirmede bulunan Serdinç Kaya, bilimsel makaleler için iThenticate kullanımı, Turnitin programının iThenticate’den farkı, Turnitin ile öğrencilerde “intihal” farkındalığının oluşturulması ile ilgili deneyimlerini de katılımcılarla paylaştı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, TechKnowledge ve TÜBİTAK Ulakbim işbirliği ile düzenlenen program katılımcıların büyük beğenisini topladı.