Üniversitemiz Uluslararası Açılımını Sürdürüyor

Üniversitemiz, Taşkent Devlet Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin, yurtdışı ve Türk Dünyası Devletleri ile olan ilişkilerini geliştirmek ve sürekli hale getirmek amacıyla Özbekistan’ da bulunan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Taşkent Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shukhrat Sirojiddinov ile iki üniversite arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve ilişkilerde devamlılık sağlamak adına “Mevlana ve Erasmus Öğrenci Değişim Programları”  protokolü imzaladılar.

Protokol ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “ İmzalan bu protokol ile hem Taşkent Devlet Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi hem de üniversitemizin ve şehrimizin kazançlı olacağı bir işe imza attık. İki taraf için de hayırlara vesile olsun” dedi.

Düzenlenen imza töreninin ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Taşkent Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shukhrat Sirojiddinov ve beraberlerindeki heyet ile birlikte, Ali Şir Nevai’nin doğum yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen “Uluslararası Ali Şir Nevai ve 21.yy Sempozyumu”na katıldılar.

Özbekistan Milli Üniversitesi’ne Ziyaret

Temaslarına Özbekistan Milli Üniversitesi’ne yaptığı ziyaret ile devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Özbekistan Milli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rasul Rakhmonov başkanlığındaki heyet ile iki üniversite arasında yapılabilecek işbirliği imkânlarını görüştü.

Yapılan fikir alış verişlerinden sonra, dünyanın sayılı kuş koleksiyonunu gezen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, ayrıca açılışını, Türk Dünyasının gelişimi için üzerlerine düşen her türlü desteği veren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) katkılarıyla Özbekistan’a gelen, 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi, Türk Akademisyen, Biyokimyager ve Moleküler Biyolog Aziz Sancar’ın yaptığı “Aziz Sancar Moleküler Biyoloji Araştırma Merkezi”ni de ziyaret etti.

 Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kendisine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Özbekistan Milli Üniversitesi heyetine teşekkürlerini ileterek, Özbekistan Milli Üniversitesi’ni, Üniversitemizde 17-18 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan “Uluslararası Türk Dünyası Fen ve Mühendislik Kongresi ”ne davet etti.