Üniversitemizde “Atatürk’ün Kariyer Yolculuğu” Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi aracılığı ve Araştırmacı Yazar Eriş Ülger’in sunumuyla, “Atatürk’ün Kariyer Yolculuğu” adlı konferans gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları, akademik ve idari personellerimiz ile davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasına, Mustafa Kemal Atatürk’ün yurdumuzun dört bir yanında kazanmış olduğu zaferlerden bahsederek başlayan Araştırmacı Yazar Eriş Ülger konuşmasını, “Ben buraya sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatmaya değil size sizleri anlatmaya geldim. Sizler Türkiye’siniz. Siz ne kadar güçlü, sıhhatli olursanız, Türkiye o kadar sıhhatli ve güçlü olacaktır. Ne kadar medeni olursanız, Türkiye’nin dünyadaki yeri layık olduğu yer olacaktır” ifadeleri ile devam etti.

 Türkiye’nin ileriye gidebilmesi için genç zihinlere ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Araştırmacı Yazar Eriş Ülger sözlerinin devamında, “Atatürk hakkında çok sayıda kitap yazdım. Her kitap yazışımda Atatürk’ün yeni bir yönünü öğreniyorum. Atatürk o kadar büyük ki anlatmakla bitmiyor, yazmakla tükenmiyor” ifadelerini kullandı.

“Dünya tarihinde Fatih Sultan Mehmet, Timur, Beethoven, Napolyon, Rafael, Michelangelo ve daha bir çok değerli insan yetişmiş” diyen Araştırmacı Yazar Eriş Ülger ifadelerini, Atatürk bu şahsiyetlerin hepsinden birer parça alan bir misyon adamıdır. Aynı zamanda aksiyon adamıdır. Misyon adamı demek yaratıcı olmak demektir” diyerek sürdürdü.

Atatürk’ün hayatı ile ilgili pek çok konuya değinen Araştırmacı Yazar, “Mustafa Kemal, Mustafa Kemal Atatürk olduktan sonra bütün vatan topraklarına, hukukun, kültürün, ahlakın, eğitimin ve daha birçok şeyin tohumlarını ekti” ifadeleri ile Atatürk’ün Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi adına geçmiş dönemlerde yaptığı icraatlara değindi.

Atatürk’ün Anadolu’da ekmiş olduğu hukukun, kültürün, ahlakın, eğitimin tohumlarını, yeşertecek olanların bilinçli Türk gençleri olduğunu da aktaran Araştırmacı Yazar Eriş Ülger, konuşmasını, “Gençlerin mutlaka soru sorması gerekir. Düşündüğünüzü de niçin düşündüğünüzü sorgulayın. Toplumların gelişmesinde sorgulamak oldukça değerli bir yer tutuyor” ifadeleri ile sonlandırdı.

Konferansın ardından Araştırmacı Yazar Eriş Ülger’e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.