Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
APT6139 / ADVANCED PROCESSING TECHNICS OF SEAFOOD
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Su ürünlerinde geleneksel yöntemlere alternatif olarak kullanılmaya başlayan yeni işleme tekniklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Su ürünlerinde yüksek basınç kullanımı, modifiye atmosfer paketleme, ışınlama teknolojisi, vurgulu elektrik alan, ultrasound teknolojisi, sous-vide teknolojisi gibi yeni işleme teknolojilerinin öğretilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca kabuklu ve benzeri bazı özel su ürünlerinin işlenmesi hakkında da bilgi verilmesi planlanmaktadır.
Dersin Kısa İçeriği
Su ürünlerinde kullanılan yeni minimal işleme teknikleri, yüksek basınç teknolojisi, ışınlama teknolojisi, vurgulu alan teknolojisi, sous-vide teknolojisi, modifiye atmosfer paketleme teknolojisi, ozon gazı kullanma teknolojisi, ultrasound teknolojisi, surimi teknolojisi, kabuklu su ürünleri işlenmesi.
Önkoşullar
Dersin ön şartı yoktur.
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Su ürünlerinde gelişmiş yeni işleme tekniklerinin öğrenilmesi
2
Su ürünlerinde minimal işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olunması
3
Su ürünlerinde yüksek basınç, ışınlama, sous-vide gibi teknikler hakkında bilgi sahibi olunması
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri