| 1 | Yiyecek-içecek işletmelerinin tanımı, kapsamı ve önemi | Sökmen, A. (2020) |
| 2 | Yiyecek-içecek işletmelerinde yönetim ve organizasyon yapısı | Sökmen, A. (2020) |
| 3 | Menü kavramı, menü türleri ve menü planlamanın ilkeleri | Sökmen, A. (2020) |
| 4 | Satın alma süreci, satın alma ilkeleri ve tedarikçi seçimi | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 5 | Depolama ve stok kontrolü yöntemleri | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 6 | Envanter takibi, FIFO-LIFO yöntemleri ve uygulamaları | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 7 | Yiyecek-içecek maliyetlerinin sınıflandırılması (gıda, içecek, işçilik, genel giderler) | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 8 | Yiyecek-içecek maliyetlerinin sınıflandırılması (gıda, içecek, işçilik, genel giderler) | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 9 | Standart reçeteler, porsiyon kontrolü ve maliyet hesaplamaları | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 10 | Satış fiyatı belirleme yöntemleri | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 11 | Kârlılık ve verimlilik analizleri | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 12 | Maliyet kontrol sistemleri ve raporlama | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 13 | Yiyecek-içecek işletmelerinde güncel sorunlar ve çözüm önerileri | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |
| 14 | Yiyecek-içecek işletmelerinde güncel sorunlar ve çözüm önerileri | Sarıışık, M. (Ed.). (2024) |