ASC2024 / ŞEKER SÜSLEME VE ÇİKOLATA SANATI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Çikolatanın tarihi ve Çikolatanın üretim aşamaları  
2Çikolata eritme çeşitleri 
3Çikolata temperleme çeşitleri- I 
4Çikolata temperleme çeşitleri - II 
5Çikolata çalışma, saklama ve raf ömrü koşulları - I 
6Çikolata çalışma, saklama ve raf ömrü koşulları - II 
7Çikolata hazırlama tekniklerine giriş 
8Çikolata kalıplama 
9Çikolata hazırlama teknikleri 
10Çikolata hazırlama teknikleri - II 
11Gastronomi ve çikolata yapımında sürdürülebilirlik 
12Çikolata çeşitleri - I 
13Çikolata çeşitleri - II 
14Örnek Mönü Tasarımı Uygulaması