BES1010 / BESLENME İLKELERİ II

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili temel kavramları öğretmek
2Makro ve mikro besin öğelerinin sağlık üzerindeki rolünü derinlemesine kavramalarını ve bilinçli değerlendirmeler yapmalarını sağlamak
3Fiziksel aktivitenin beslenme ile ilişkisini ve buna dayalı olarak günlük enerji gereksinimlerinin tahmin edilmesini sağlamak
4Beslenme ihtiyaçlarını belirleyerek bireylerin beslenme gereksinimlerine uygun öneriler geliştirmelerini sağlamak
5Besinleri doğru şekilde hazırlama, pişirme ve saklama konularındaki bilgilerin pekiştirilmesini sağlamak.
6Sağlıklı yemekler için uygun pişirme tekniklerini uygulamalı olarak öğrenmelerini ve bu bilgileri pratiğe dökmelerini sağlamak
7Farklı yaş gruplarına yönelik beslenme planları hazırlamak için öğrencilerin gerekli bilgi ve becerileri edinmelerini sağlamak
8Laboratuvar uygulamaları ile farklı besin gruplarının bileşimini analiz etmek ve besin öğelerindeki değişimleri yorumlamak
9Beslenme düzeninin farklı hastalıklar üzerindeki etkilerini analiz etmelerini ve bu hastalıkların önlenmesi için etkin stratejiler geliştirmelerini sağlamak
10Sağlıklı ve sürdürülebilir ilkeler doğrultusunda bireysel ve toplu beslenme planları geliştirmek
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri