1 | Yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili temel kavramları öğretmek |
2 | Makro ve mikro besin öğelerinin sağlık üzerindeki rolünü derinlemesine kavramalarını ve bilinçli değerlendirmeler yapmalarını sağlamak |
3 | Fiziksel aktivitenin beslenme ile ilişkisini ve buna dayalı olarak günlük enerji gereksinimlerinin tahmin edilmesini sağlamak |
4 | Beslenme ihtiyaçlarını belirleyerek bireylerin beslenme gereksinimlerine uygun öneriler geliştirmelerini sağlamak |
5 | Besinleri doğru şekilde hazırlama, pişirme ve saklama konularındaki bilgilerin pekiştirilmesini sağlamak. |
6 | Sağlıklı yemekler için uygun pişirme tekniklerini uygulamalı olarak öğrenmelerini ve bu bilgileri pratiğe dökmelerini sağlamak |
7 | Farklı yaş gruplarına yönelik beslenme planları hazırlamak için öğrencilerin gerekli bilgi ve becerileri edinmelerini sağlamak |
8 | Laboratuvar uygulamaları ile farklı besin gruplarının bileşimini analiz etmek ve besin öğelerindeki değişimleri yorumlamak |
9 | Beslenme düzeninin farklı hastalıklar üzerindeki etkilerini analiz etmelerini ve bu hastalıkların önlenmesi için etkin stratejiler geliştirmelerini sağlamak |
10 | Sağlıklı ve sürdürülebilir ilkeler doğrultusunda bireysel ve toplu beslenme planları geliştirmek |