BES1010 / BESLENME İLKELERİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Enerji metabolizması ve fiziksel aktivite 
2Enerji gereksinimine ilişkin uygulamalı çalışma 
3Su ve elektrolitler (Na, K ,Cl, Ca, PO4, Mg) 
4Mineraller (kükürt, demir, bakır, iyot, flor, çinko, krom, mangan, selenyum ve kobalt) 
5Yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K vitamini) 
6Suda çözünen vitaminler (B grubu vitaminleri ve C vitamini) 
7Ara Sınav 
8Deneysel besin hazırlama 
9Kırmızı et, kanatlı etleri ve su ürünleri (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
10Yumurta ve kurubaklagiller (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
11Ekmek ve tahıllar (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
12Süt ve süt ürünleri (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
13 Meyve ve sebzeler (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
14Yemek planlama 
15Final Sınavı