BES1010 / BESLENME İLKELERİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Su ve elektrolitler, mineraller-I (Sodyum,Potasyum, Klor) ve TahıllarBeslenme, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Hatiboğlu Yayınevi
2Mineraller-II (Kalsiyum, Magnezyum) ve Yağlar 
3Mineraller-III (Fosfor, Kükürt) ve Yumurta 
4Mineraller-IV (Demir, Bakır, İyot, Flor) ve Süt 
5Mineraller-V (Çinko, Mangan, Krom ve diğ.) ve Kurubaklagiller 
6Vitaminler-I (A, D) ve Et ürünleri 
7ARA SINAV 
8Vitaminler-II (E, K) ve Sebzeler 
9Vitaminler-III (B1, B2, Niasin) ve Meyveler 
10Vitaminler-IV (B6, B12, Folik asit) ve Tatlılar 
11Vitaminler-V (C vitamini ve diğerleri) 
12Katkı ögeleri, Besinleri işleme yöntemleri 
13Fonksiyonel Besinler 
14Diyet posası ve probiyotikler 
15GENEL SINAV