BES1022 / BESİN MUHAFAZA YÖNTEMLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda muhafaza yöntemlerinin tanımı ve sınıflandırılması 
2Isı işlemi uygulayarak gıdaların muhafazası - pastörizasyon, UHT sterilizasyon ve mikrodalga 
3Konserve üretim teknolojisi 
4Gıdaların soğutulması ve soğukta muhafazası 
5Gıdaların dondurulması ve donmuş muhafazası 
6Kurutma teknolojisi 
7Işınlama teknolojisi 
8Ara Sınav  
9Yüksek hidrostatik basınç uygulamaları 
10Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - organik asit ve esterleri 
11Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - nitrat ve nitrit 
12Dumanlama (tütsüleme) teknolojisi 
13Modifiye atmosfer paketleme (MAP) tekniği 
14Kontrollü atmosfer paketleme (CAP) tekniği 
15Final sınavı