1 | Gıda muhafaza yöntemlerinin tanımı ve sınıflandırılması | |
2 | Isı işlemi uygulayarak gıdaların muhafazası - pastörizasyon, UHT sterilizasyon ve mikrodalga | |
3 | Konserve üretim teknolojisi | |
4 | Gıdaların soğutulması ve soğukta muhafazası | |
5 | Gıdaların dondurulması ve donmuş muhafazası | |
6 | Kurutma teknolojisi | |
7 | Işınlama teknolojisi | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Yüksek hidrostatik basınç uygulamaları | |
10 | Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - organik asit ve esterleri | |
11 | Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - nitrat ve nitrit | |
12 | Dumanlama (tütsüleme) teknolojisi | |
13 | Modifiye atmosfer paketleme (MAP) tekniği | |
14 | Kontrollü atmosfer paketleme (CAP) tekniği | |
15 | Final sınavı | |