1 | Hormonları sınıflandırmak ve etki mekanizmalarını açıklamak, insülin, glukagon, glukokortikoidler, adrenal medulla hormonları, büyüme hormonu, tiroid ve gonad hormonlarının metabolizma üzerindeki etkilerini analiz etmek |
2 | Açlık, tokluk ve egzersiz sırasında meydana gelen metabolik değişimleri değerlendirmek, bilimsel temellere dayalı yorumlar geliştirmek |
3 | Su-elektrolit dengesi ve asit-baz dengesi ile ilgili biyokimyasal süreçleri öğrenmek ve beslenme ile ilişkisini klinik beslenme uygulamalarına uyarlamak |
4 | Makro-mineraller ve eser elementlerin metabolizmadaki işlevlerini kavramak, eksiklik ve fazlalık durumlarının sağlık üzerindeki etkilerini irdelemek |
5 | Osteoporoz ve diğer kemik hastalıklarıyla beslenme arasındaki bağlantıyı açıklamak |
6 | Demir metabolizması, hem sentezi ve yıkımını öğrenerek anemi gibi beslenme ile ilişkili hastalıkların önlenmesine yönelik beslenme önerileri geliştirmek |
7 | Yağda ve suda çözünen vitaminlerin vücut fonksiyonlarındaki rollerini incelemek, diyetsel referans alım düzeylerine göre vitamin eksikliği risklerini değerlendirmek |
8 | Biyokimyasal süreçleri göz önünde bulundurarak bireysel beslenme planlamasında bilimsel temellere dayalı kararlar vermek ve bu kararları beslenme tedavisine entegre etmek |
9 | Metabolizma ve beslenme arasındaki biyokimyasal ilişkileri değerlendirerek sporcu beslenmesi ve tıbbi beslenme tedavisi bağlamında beslenme önerileri oluşturmak |
10 | Ders kapsamında edindikleri bilgileri kullanarak beslenme biyokimyası ile ilgili güncel bilimsel araştırmaları incelemek |