1 | Besin mikrobiyolojisinin tanımı ve tarihi, besinlerde mikrobiyal aktivite | [1] s. 1-7 |
2 | Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların sınıflandırılması, tipleri, rolü ve önemi | [1] s. 8-16 |
3 | Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların bulaşma kaynakları | [1] s. 17-24 |
4 | Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: İç faktörler | [1] s. 25-32 |
5 | Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: İç faktörler | [1] s. 33-40 |
6 | Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: Dış faktörler | [1] s. 41-49 |
7 | İndikatör mikroorganizmalar ve metabolitler | [1] s. 50-58 |
8 | Besin kaynaklı mikrobiyal hastalıklar tanımı ve sınıflandırılması | [1] s. 59-66 |
9 | Patojen bakteriler | [1] s. 67-73 |
10 | Küf intoksikasyonu | [1] s. 74-80 |
11 | Besinlerde mikrobiyal bozulma ve mekanizması, besinlerin bozulmasına neden mikroorganizmalar | [1] s. 81-88 |
12 | Besinlerin mikroorganizmalar ile bozulmasında önemli faktörler | [1] s. 89-96 |
13 | Besin ürünlerinde görülen mikrobiyal bozulmalar: Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta | [1] s. 97-106 |
14 | Besin ürünlerinde görülen mikrobiyal bozulmalar: Meyve-sebzeler ve ürünleri, konserve gıdalar, tahıl ürünleri | [1] s. 107-115 |