BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES2021 - İŞÇİ BESLENMESİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1İş sağlığı ve güvenliğinde beslenmenin rolünü tanımlamak.
2İş verimliliği ve işçi beslenmesi ilişkisini değerlendirmek.
3İşçi beslenmesinde olası sorunları analiz etmek.
4İş yeri ve dışındaki beslenme ilkeleri ve uygulamalarının sağlık üzerine etkisini değerlendirmek.
5Farklı iş koşullarına yönelik beslenme önerilerini öğrenmek.
6Meslek gruplarına yönelik beslenme önerileri öğrenmek.
7Farklı iş koşulları ve mesleklere yönelik işçi menüsü planlamasını öğrenmek.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi