BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES3022 - BESİN VE PERSONEL HİJYENİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Besin kirliliğine yol açan etmenleri bilerek önlem alabilme
2Besinlerin hazırlanması, depolanması ve servisi aşamalarında hijyen sağlama uygulamalarını yürütebilme
3Su temizlik ve dezenfeksiyon yöntemlerini öğrenerek planlayabilme
4Personel hijyeni uygulamalarını gerçekleştirebilme
5İşletme hijyeninin sağlanması için gereken işlemleri uygulayabilme, denetleyebilme
6Gıda güvenliği yöntem sistemlerini bilip gerçekleştirebilme
7Besin hijyeninin sağlanmasında kullanılan yeni teknolojilerin öğrenilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi