BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES3022 - BESİN VE PERSONEL HİJYENİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Hijyen, sanitasyon ve gıda güvenliği kavramları 
2Hijyen ve sanitasyonun önemi 
3Besin kirliliğine yol açan etkenler 
4Besin zehirlenmeleri 
5Besinlerin satın alınması ve depolanması sırasında hijyen sağlama yolları 
6Besinlerin hazırlanması, pişirilmesi ve servisi sırasında hijyeni sağlama yolları 
7Su hijyeni 
8Personel hijyeni 
9İşletme hijyeni 
10Zararlı ve haşere kontrolü 
11Temizlik ve dezenfeksiyon yöntemleri 
12Gıda güvenliği yönetim sistemleri  
13HACCP Sistemi 
14Sürdürülebilir gıda güvenliği ile hem sağlıklı beslenme hem de gıda israfının azaltılmasına dair uygulamalar