| 1 | Hijyen, sanitasyon ve gıda güvenliği kavramları | |
| 2 | Hijyen ve sanitasyonun önemi | |
| 3 | Besin kirliliğine yol açan etkenler | |
| 4 | Besin zehirlenmeleri | |
| 5 | Besinlerin satın alınması ve depolanması sırasında hijyen sağlama yolları | |
| 6 | Besinlerin hazırlanması, pişirilmesi ve servisi sırasında hijyeni sağlama yolları | |
| 7 | Su hijyeni | |
| 8 | Personel hijyeni | |
| 9 | İşletme hijyeni | |
| 10 | Zararlı ve haşere kontrolü | |
| 11 | Temizlik ve dezenfeksiyon yöntemleri | |
| 12 | Gıda güvenliği yönetim sistemleri | |
| 13 | HACCP Sistemi | |
| 14 | Sürdürülebilir gıda güvenliği ile hem sağlıklı beslenme hem de gıda israfının azaltılmasına dair uygulamalar | |