DGT6121 / GIDA TOKSİKOLOJİSİ VE GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda katkı maddeleri ve gıda toksikolojisine giriş[1] s 1-8, [2] s 1-25, [3] s 1-16, [4] s 1-29, [6] s 1-21.
2Toksinler ve toksinlerin sınıflandırılması[3] s 17-20 [4] s 33-50, [6] s 10-29.
3Toksik dozlar, toksik etkiler ve mekanizması, NOAEL, ADI, GRAS[3] s 104-115, [4] s 1-50, [6] s 10-29
4Gıdalardaki mutajen, kanserojen, teratojen maddeler [3] s 115-165, [4] s 85-98, [6] s 45-58
5Toksik maddelerin emilimi ve dağılımı[3] s 20-41, [4] s 1-29, [6] s 30-44
6Gıdalarda doğal olarak bulunan toksik maddelerin tanımlanmaları[3] s 610-636, [4] s 99-180, [5] s 101-168, [6] s 73-86.
7Gıda bulaşanlarının sınıflandırılmaları ve toksik etkileri 1[3] s 344-609, [4] s 181-226, [5] s 169-191, [6] s 87-107
8Ara sınav 
9Gıda bulaşanlarının sınıflandırılmaları ve toksik etkileri 2[3] s 344-609, [4] s 181-226, [5] s 169-191
10Gıda üretiminde kullanılan katkı maddelerinin genel özellikleri [1] s 19-281 [2] s 1-24, [4] s 229-252, [5] s 192-207
11Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılması [1] s 1-8 [2] s 5-9
12Gıda katkı maddelerinin kullanım alan ve amaçları [1] s 19-281 [2] s 5-136
13Gıda katlı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler 1[1] s 2-8 [2] s 18-24, [4] s 229-242
14Gıda katlı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler 2 [1] s 2-8 [2] s 18-24, [4] s 229-242