EBE1009 / BESLENME İLKELERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklayabilmeli
2Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilmeli ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklayabilmeli
3Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli
4Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli
5Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli
6Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli
7Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli
8Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklayabilmeli
9Besin Gruplarını bilerek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri sürdürülebilirlikle ilişkilendirerek sıralayabilmeli
10Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini bilmeli ve sürdürülebilir beslenme ile ilişkisini açıklayabilmeli
11Özel durumlarda (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini bilmeli
12Türkiye'de beslenme sorunları, nedenlerini açıklayabilmeli
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi