1 | Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklayabilmeli |
2 | Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilmeli ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklayabilmeli |
3 | Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
4 | Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
5 | Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
6 | Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
7 | Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklayabilmeli |
8 | Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklayabilmeli |
9 | Besin Gruplarını bilerek ve Kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri sürdürülebilirlikle ilişkilendirerek sıralayabilmeli |
10 | Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini bilmeli ve sürdürülebilir beslenme ile ilişkisini açıklayabilmeli |
11 | Özel durumlarda (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini bilmeli |
12 | Türkiye'de beslenme sorunları, nedenlerini açıklayabilmeli |