1 | Beslenme ve sağlık, | [1]s. 9-12,[2]s.1-17, [3]s.1-14 |
2 | Beslenmenin Amacı, Yeterli ve Dengeli Beslenme | [1]s.12-19 ,[2]s.17-26,[3]s.1-14 |
3 | Toplumda Beslenme Sorunlarının Başlıca Nedenleri | [1]s.12-19 ,[2]s.409-425,[3]s.1-14 |
4 | Enerji Metabolizması | [1]s. 83-101,[2]s.35-50,,[3]s.72-79 |
5 | Karbonhidratların tanımı, yapısal özellikleri,kaynakları, gereksinim, sindirim-emilim-metabolizması ve vücut çalışmasındaki fonksiyonları | [1]s.19-37 ,[2]s.69-86,[3]s.15-21 |
6 | Lipidler tanımı, yapısal özellikleri,kaynakları, gereksinim, sindirim-emilim-metabolizması ve vücut çalışmasındaki fonksiyonları | [1]s.37-53 ,[2]s.87-110,[3]s.21-25 |
7 | Proteinler tanımı, yapısal özellikleri,kaynakları, gereksinim, sindirim-emilim-metabolizması ve vücut çalışmasındaki fonksiyonları | [1]s.53-75 ,[2]s.51-69,[3]s.25-30 |
8 | Su ve Mineral tanımı, yapısal özellikleri,kaynakları, gereksinim, sindirim-emilim-metabolizması ve vücut çalışmasındaki fonksiyonları | [1]s. 105-151,[2]s.227-345,[3]s.30-39 |
9 | Vitaminler tanımı, yapısal özellikleri,kaynakları, gereksinim, sindirim-emilim-metabolizması ve vücut çalışmasındaki fonksiyonları | [1]s. 151-249,[2]s.111-227,[3]s.39-62 |
10 | Besin Grupları Hakkında Genel Bilgi (Etler, Kurubaklagiller,Yumurta,Süt) | [1]s.249-275 ,[3]s.85-94 |
11 | Besin Grupları Hakkında Genel Bilgi (Tahıllar,Sebze ve Meyveler,Yağlar,Tatlılar) | [1]s.275-303 ,[3]s.94-100 |
12 | Besinlerin İşlenerek saklanması, Katkı Ögeleri, Beslenme eğitimi ve besin israfının önlenmesinde sürdülebilirliğin önemi | [1]s. 303-363,[2]s.435-451 |
13 | Özel durumlarda beslenme -Gebe ve lohusalar -Çocuklarda beslenme -Okul çocuklarında beslenme -Adölesanlarda beslenme -Yaşlıların beslenmesi Zayıf ve şişman bireylerde beslenme | |
14 | Sık görülen hastalıklarda beslenme -Kalp damar hastalığında beslenme (Hipertansiyon, kolesterol) -Diyabette beslenme -İntolerans durumları -İshal -Demir eksikliği anemisi | |