1 | Beslenme ile ilgili genel kavramları açıklar |
2 | Yeterli ve dengeli beslenmeyi tanımlayabilir ve Besin/Sağlık Etkileşimini açıklar |
3 | Karbonhidratları, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
4 | Lipitleri, vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
5 | Proteinleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
6 | Vitaminleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
7 | Su ve Mineralleri vücutta kullanım şekillerini, besin kaynaklarını, gereksinim durumlarını, besin alımı yetersizliği ve fazlalığı durumlarını açıklar |
8 | Enerji Dengesini Etkileyen faktörleri açıklar |
9 | Besin Gruplarını öğrenmek ve kullanılma,saklanma ve satın alınma ile ilgili özellikleri söyler ve bunları sürdürülebilirlikle ilişkilendirir |
10 | Besin hazırlama aşamasında yapılan işlemlerin besin kalitesine etkilerini söyler ve bunların sürdürülebilirlikle ilişkisini açıklayabilir |
11 | Özel durumlarda sağlıklı/hasta bireye (gebelik,emzirme,bebeklik,ergenlik ,yaşlılık dönemlerinde ) beslenme özelliklerini aktarır |
12 | Türkiye'de beslenme sorunlarını ve nedenlerini açıklar |