GDM2004 / GIDA KİMYASI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda Bileşenleri, su ve su aktivitesi1,2
2Şekerlerin Sınıflandırılmaları ve konfügürasyonları1,2
3Mono, oligo ve polisakaritler1,2
4Polisakaritler1,2
5Maillard tepkimesi, enzimatik esmerleşme1,2
6Amino asitlerin yapıları ve özellikleri1,2
7Proteinlerin yapıları ve özellikleri1,2
8Proteinlerin yapıları ve özellikleri1,2
9Gıda bileşenlerinin fonksiyonel özellikleri1,2
10Lipitlerin sınıflandırılması ve kimyasal bileşimi1,2
11Lipit hidrolizi ve oksidasyonu1,2
12Enzimler, doğal toksik maddeler ve kontaminantlar1,2
13Enzimler, doğal toksik maddeler ve kontaminantlar1,2
14Fenolik bileşikler ve doğal renk maddeleri, doğal olarak gıdalarda bulunan lezzet 1,2