GDM3015 / GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda katkı maddelerinin tanımlanması ve sınıflandırılması [1]. [2]
2Gıda katkı maddeleri ile ilgili toksik değerlendirmeler[1]. [2]
3Antioksidanlar[1]. [2]
4Asitliği düzenleyiciler[1]. [2]
5Emülgatörler[1]. [2]
6Koruyucu katkı maddeleri (antimikrobiyaller) [1]. [2]. [3]
7Gamlar[1]. [2]
8Lezzet maddeleri[1]. [2]
9Lezzet arttırıcılar[1]
10Renklendiriciler[1]. [2]
11Şelat ajanları[1]. [2]
12Tatlandırıcılar[1]. [2]
13Topaklanmayı önleyiciler[1]
14Diğer gıda katkı maddeleri ve gıda katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler[1]. [21]