GDM6104 / İLERİ SÜT KİMYASI VE BİYOKİMYASI

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Sütün bileşimi ve yapısı, minör ve majör bileşenlerinin fiziko-kimyasal özelliklerinin öğrenilmesi
2Süt bileşenlerine ısıl işlem, homojenizasyon vb. teknolojik işlemlerin etkisi, kazein miselleri, süt yağ globülleri, sütün reolojik özellikleri ve süt lezzet bileşenlerinin öğrenilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi