GDM6109 / GIDA LİPİTLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Lipitlerin tanımı ve kapsamı[1] s1-4, [2] s1-16
2Lipitlerin kimyası [1] s5-48, [2] s16-37
3Doğada bulunan lipidlerin sınıflandırılmaları[1] s37-141
4Yağ asitlerinin izolasyonu, tanımlanması ve izomeri durumları[3] s47-51
5Esansiyel yağ asitleri[3] s1020-1044
6Doğal yağlarda trigliseritlerin oluşum kuralları[1] s55-65
7Gliseritlerde izomeri[1] s61-67
8Fosfolipitler, sfingolipitler, steroller[1] s66-80, [2] s403-415
9Lipokromlar, doğal antioksidanlar, lipovitaminler[1] s80-94
10Hidrokarbonlar, mumlar, tat ve koku bileşenleri[1] s94-100
11Lipitlerin bozulma tepkimeleri[1] s101-107, [2] s535-587
12Lipitlerin bozulma tepkimeleri[1] s107-116, [2] s535-587
13Oksidatif bozulmaların önlenmesi[1] s117-134
14Lipitlerin analizleri[3] s51-66