GDM6109 / GIDA LİPİTLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Lipitlerin tanımı ve kapsamı[1] , [2], [11]
2Lipitlerin kimyası [1] , [2], [11]
3Doğada bulunan lipidlerin sınıflandırılmaları[1] , [2], [3], [11]
4Yağ asitlerinin izolasyonu, tanımlanması ve izomeri durumları[1] , [2], [3], [11]
5Esansiyel yağ asitleri[1] , [2], [3], [11]
6Doğal yağlarda trigliseritlerin oluşum kuralları[1] , [2], [11]
7Gliseritlerde izomeri[1] , [2], [11]
8Fosfolipitler, sfingolipitler, steroller[1] , [2], [11]
9Lipokromlar, doğal antioksidanlar, lipovitaminler[1] , [2], [11]
10Hidrokarbonlar, mumlar, tat ve koku bileşenleri[1] , [2], [11]
11Lipitlerin bozulma tepkimeleri[1] , [2], [11]
12Lipitlerin bozulma tepkimeleri[1] , [2], [11]
13Oksidatif bozulmaların önlenmesi[11]
14Lipitlerin analizleri[11]