GDM6113 / İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda mikrobiyolojisine giriş[1]. [2]
2Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların kaynakları[1]
3Gıdalarda mikroorganizmaların gelişimini etkileyen faktörler[1]. [2]
4Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar I[1]. [2]. [3]
5Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar II[1]. [2]. [3]
6Gıda kaynaklı enfeksiyonlar, intoksikasyonlar ve toksikoenfeksiyonlar I[1]. [2]
7Gıda kaynaklı enfeksiyonlar, intoksikasyonlar ve toksikoenfeksiyonlar II[1]. [2]
8Isıl işlemle gıdaların korunması[1]. [2]. [3]
9Düşük sıcaklıklarda gıdaların korunması[2]. [3]
10Antimikrobiyal maddelerle gıdaların korunması[1]. [3]
11Düşük su aktivitesi ile gıdaların korunması[1]
12Modifiye atmosfer yöntemleriyle gıdaların korunması[1]. [2]. [3]
13Radyasyonla gıdaların korunması[1]. [3]
14Yeni yöntemlerle gıdaların korunması[1]. [2]. [3]