Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM7102 / GIDA KAYNAKLI PATOJENLER II
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
>
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikayon etmeni küf, virüs ve protozooların fizyolojik, morfolojik, biyokimyasal özellikleri, virülans faktörleri, patojenite mekanizmaları ve bunları kontrol etme yöntemleri hakkında bilgi vermektir.
Dersin Kısa İçeriği
Virüslerin neden olduğu zehirlenme ve enfeksiyonlar, virüslerin morfolojileri ve genel özellikleri, virüs replikasyonu, viral hastalıklarda patogenez ve immunite, gıda kaynaklı virüsler ve epidemiyolojileri (Hepatit A ve E virüsleri, Norwalk virüs, small round structured virüsler, tickborne encephalitis, influenza virüs), prionlar, gıda kaynaklı mikotoksijenik küfler ve epidemiyolojileri, parazitik hastalıklar, parazitolojide genel kavramlar, parazitozların epidemiyolojisi, gıda ve su kaynaklı zoonotik protozoolar, alg toksinleri.
Önkoşullar
Yok
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmalar içine giren küf, virüs ve protozoların genel özelliklerinin öğrenilmesi
2
Gıda kaynaklı patojen küf, virüs ve protozooların epidemiyolojileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaların öğrenilmesi
3
Gıda kaynaklı patojen mikroorganizmaların gıdalardan izolasyonu ve kontrolünün öğrenilmesi
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi