GDM7102 / GIDA KAYNAKLI PATOJENLER II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda kaynaklı patojen küflerin sınıflandırılması, fizyolojisi, morfolojisi, biyokimyasal ve genel özellikleri[3] s. 409-411, [6] s. 1-10
2Gıda kaynaklı mikotoksijenik küfler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, mikotoksin oluşum mekanizması ve mikotoksin oluşumunu etkileyen faktörler[1] s. 42-47, [5] s. 423-445, [6] s. 11-21
3Mikotoksijenik tarla küfleri: mikotoksinleri ve sağlık üzerine etkileri[2] s. 391-417, [3] s. 412-414, [6] s. 22-36
4Mikotoksijenik depo küfleri: mikotoksinleri ve sağlık üzerine etkileri[2] s. 419-434, [3] s. 414-416, [6] s. 37-55
5Gıdalarda küf kontrolü ve mikotoksinlerin detoksifikasyonu[3] s. 416-418, [6] s. 56-70
6Gıda kaynaklı virüsler: sınıflandırılmaları ve genel özellikleri[1] s. 26-36, [6] s. 71-84
7Gıda kaynaklı virüsler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[2] s. 437-446, [3] s. 261-283, [6] s. 85-100
8Gıda kaynaklı virüsler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[3] s. 287-318, [4] s. 309-325, [6] s. 101-115
9Gıda ve su kaynaklı parazitler[2] s.449-462, [4] s. 222-248, [6] s. 116-130
10Gıda kaynaklı parazitik hastalıklar, parazitolojide genel kavramlar[1] s. 37-42, [3] s. 323-332, [6] s. 131-146
11Parazitozların epidemiyolojisi, gıda ve su kaynaklı zoonotik protozoolar[2] s. 463-494, [3] s. 343-350, [5] s. 459-511, [6] s. 147-170
12Alg toksinleri, sağlık üzerine olumsuz etkileri ve riskli su ürünleri[6] s. 171-185
13Patojen mikroorganizmaların gelişimlerinin kontrolü[2] s.497-578, [6] s. 186-200
14Patojen mikroorganizmaların gıdalardan izolasyonu, gıdalarda belirlenmesinde yeni ve hızlı teknikler[2] s. 697-752, [6] s. 201-215