1 | Gıda kaynaklı patojen küflerin sınıflandırılması, fizyolojisi, morfolojisi, biyokimyasal ve genel özellikleri | [3] s. 409-411, [6] s. 1-10 |
2 | Gıda kaynaklı mikotoksijenik küfler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, mikotoksin oluşum mekanizması ve mikotoksin oluşumunu etkileyen faktörler | [1] s. 42-47, [5] s. 423-445, [6] s. 11-21 |
3 | Mikotoksijenik tarla küfleri: mikotoksinleri ve sağlık üzerine etkileri | [2] s. 391-417, [3] s. 412-414, [6] s. 22-36 |
4 | Mikotoksijenik depo küfleri: mikotoksinleri ve sağlık üzerine etkileri | [2] s. 419-434, [3] s. 414-416, [6] s. 37-55 |
5 | Gıdalarda küf kontrolü ve mikotoksinlerin detoksifikasyonu | [3] s. 416-418, [6] s. 56-70 |
6 | Gıda kaynaklı virüsler: sınıflandırılmaları ve genel özellikleri | [1] s. 26-36, [6] s. 71-84 |
7 | Gıda kaynaklı virüsler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları | [2] s. 437-446, [3] s. 261-283, [6] s. 85-100 |
8 | Gıda kaynaklı virüsler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları | [3] s. 287-318, [4] s. 309-325, [6] s. 101-115 |
9 | Gıda ve su kaynaklı parazitler | [2] s.449-462, [4] s. 222-248, [6] s. 116-130 |
10 | Gıda kaynaklı parazitik hastalıklar, parazitolojide genel kavramlar | [1] s. 37-42, [3] s. 323-332, [6] s. 131-146 |
11 | Parazitozların epidemiyolojisi, gıda ve su kaynaklı zoonotik protozoolar | [2] s. 463-494, [3] s. 343-350, [5] s. 459-511, [6] s. 147-170 |
12 | Alg toksinleri, sağlık üzerine olumsuz etkileri ve riskli su ürünleri | [6] s. 171-185 |
13 | Patojen mikroorganizmaların gelişimlerinin kontrolü | [2] s.497-578, [6] s. 186-200 |
14 | Patojen mikroorganizmaların gıdalardan izolasyonu, gıdalarda belirlenmesinde yeni ve hızlı teknikler | [2] s. 697-752, [6] s. 201-215 |