GDM7102 / GIDA KAYNAKLI PATOJENLER II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda kaynaklı patojen küflerin sınıflandırılması, fizyolojisi, morfolojisi, biyokimyasal ve genel özellikleri[1]sf. 1-5
2Gıda kaynaklı mikotoksijenik küfler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, mikotoksin oluşum mekanizması ve mikotoksin oluşumunu etkileyen faktörler[1]sf. 6-11
3Mikotoksijenik tarla küfleri: mikotoksinleri ve sağlık üzerine etkileri[1]sf. 12-17
4Mikotoksijenik depo küfleri: mikotoksinleri ve sağlık üzerine etkileri[1]sf. 18-25
5Gıdalarda küf kontrolü ve mikotoksinlerin detoksifikasyonu[1]sf. 26-31
6Gıda kaynaklı virüsler: sınıflandırılmaları ve genel özellikleri[1]sf. 32-38
7Gıda kaynaklı virüsler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 39-45
8Gıda kaynaklı virüsler; sağlık üzerine olumsuz etkileri, virülans faktörleri ve patojenite mekanizmaları[1]sf. 46-52
9Gıda ve su kaynaklı parazitler[1]sf. 53-60
10Gıda kaynaklı parazitik hastalıklar, parazitolojide genel kavramlar[1]sf. 61-68
11Parazitozların epidemiyolojisi, gıda ve su kaynaklı zoonotik protozoolar[1]sf. 69-75
12Alg toksinleri, sağlık üzerine olumsuz etkileri ve riskli su ürünleri[1]sf. 76-82
13Patojen mikroorganizmaların gelişimlerinin kontrolü[1]sf. 83-89
14Patojen mikroorganizmaların gıdalardan izolasyonu, gıdalarda belirlenmesinde yeni ve hızlı teknikler[1]sf. 90-96