GDM7106 / GIDALARIN BİYOLOJİK YÖNTEMLERLE MUHAFAZASI

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Biyokoruyucu kültür olarak laktik asit bakterilerinin kullanım olanaklarını öğretmek
2Starter kültürler tarafından üretilen antimikrobiyal bileşenleri ve bunların gıda endüstrisinde kullanım olanaklarını öğretmek
3Biyokorucu olarak bakteriyofajların gıda endüstrisinde kullanım olanaklarını öğretmek
4Gıdalarda doğal olarak bulunan antimikrobiyal bileşikleri ve bunların gıda endüstrisinde kullanım olanaklarını öğretmek
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi