GDM7115 / MEYVE SEBZE İŞLEMEDE OLUŞAN KİMYASAL DEĞİŞİMLER

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Meyve sebzelerin işlenmesi sırasında meydana gelen hidrolitik değişimler konusunda bilgi edinmek
2Meyve sebzelerin işlenmesi sırasında oluşan oksidatif değişimlerin prensiplerini kavramak
3Meyve sebzelerin işlenmesi sırasında meydana gelen renk değişimleri hakkında bilgi sahibi olmak
4Meyve sebzelerin işlenmesi sırasında metal iyonları etkisiyle oluşan değişimler konusunda bilgi sahibi olmak
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi