Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM7115 / MEYVE SEBZE İŞLEMEDE OLUŞAN KİMYASAL DEĞİŞİMLER
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Meyve sebze işleme teknolojisi gıda sanayindeki gelişmelere paralel olarak hızla gelişmektedir. Bu ders kapsamında, meyve ve sebzelerin işlenmesi sırasında uygulanan çeşitli yöntemler boyunca meydana gelen kimyasal değişimler hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Kısa İçeriği
Meyve ve sebzelerin işlenmesi sırasında kullanılan prosesler hakkında genel bilgi, meyve ve sebzelerin işlenmesi sırasında meydana gelen hidrolitik ve oksidatif (enzimatik esmerleşmeler, askorbik asit oksidasyonu, diğer oksidasyon reaksiyonları) değişimler, işleme sırasında ısı etkisiyle oluşan renk değişimleri, enzimatik olmayan esmerleşmeler (maillard reaksiyonu), renk pigmentlerindeki değişimler, metal iyonları etkisiyle oluşan değişimler, işleme sırasında oluşan vitamin ve aroma kayıpları, meyve sebzelerin işlenmesi sırasında pektik bileşiklerde meydana gelen değişimler, meyve ve sebze işlemede kullanılan yeni teknolojilerin kimyasal değişimlere etkisi.
Dersin Önkoşulu
Yok