HUT4017 / INDUSTRIAL PRODUCTION OF POULTRY MEAT

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş, sürdürülebilir kümes hayvancılığında mevcut problemler [1] s 1-36
2Türkiye ve dünyada piliç eti sektörünün karşılaştırılması[4] s 1-28
3Kümes hayvanları biyolojisi, sınıflandırılması [5] s 1-18
4Kas metabolizması ve kümes hayvanları eti kalitesi. Kas Fiber Tipi ve Et Kalitesi[6] s 82-86; [7] s 219-229
5Piliç etinin fiziksel ve kimyasal özellikleri[1] s 150; [5] s 451-465
6Mezbaha ve tesis gereksinimleri[5] s 69-78
7Kesim işlemleri ve ekipmanları[5] s 79- 100
8Kesim öncesi uygulanan işlemler ve karkas kalitesine etkileri[1] s 281; [5] s 45-67
9Kesim sonrası uygulanan işlemler ve karkas kalitesine etkileri[2] s 281-289
10Kümes hayvanları karkasının değerlendirilmesi ve kesimi[5] s 101-106; [3] s 1-52
11Helal bakış açısıyla gıda üretimi[5] s 183-215
12Çiğ kanatlı etinin besin içeriği ve kimyasal kompozisyonu[5] s 467-489
13Sanitasyon ve güvenlik[5] s 631- 772
14Koruma: soğutma ve dondurma[5] s 217-418