HUT6138 / SU ÜRÜNLERİNDE KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1 Su ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin tanımı[1] – s. 1-8
2 Su ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin önemi[1] – s. 14-22, [2] – s. 25-32
3 Kullanılan katkı maddelerinin özellikleri[1] – s. 41-48
4 Koruyucu katkı maddeleri[1] – s. 51-62
5 Renklendiriciler[2] – s. 37-42
6Antioksidanlar[2] – s. 47-52
7 Tatlandırıcılar ve emülgatörler[2] – s. 53-62
8 Ara sınav 
9 Antimikrobiyaller[1] – s. 67-72
10 Kalıntı ve kontaminant durumları ve değerlendirmesi[1] – s. 84-92, [2] – s. 75-82
11 Gıdalarda bulunan diğer doğal toksik bileşikler[1] – s. 104-112
12 Gıda Tüzüğü 1[2] – s. 114-122
13 Gıda Tüzüğü 2[2] – s. 125-132
14 Final sınavı