Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
HUT7104 / BROYLER KARKAS KALİTESİ
DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ
Hafta
Konular
Öğrenme Kaynakları
1
Kanatlı yetiştiriciliğinde güncel bilgi ve problemlerin izlenmesi
(2) pp 1-12
2
Türkiye ve dünyada beyaz et sektörünün incelenmesi, karşılaştırılması
(2) pp 13-39
3
Etlik piliçlerde temel bakım yönetim uygulamaları
(2) pp 262-289
4
Sıcaklık stresi ve buna karşı alınacak önlemler
(4) pp 523-529
5
Piliç etinin kimyasal ve fiziksel özellikleri
(2) pp 150
6
Etlik piliçlerde büyüme ve verim ile ilgili performans ölçütleri
(2) pp 289-292
7
Beyaz et üretiminde kalite kavramı(görsel kalite, mikrobiyolojik kalite)
(2) pp 145-153
8
Kesim öncesi uygulanan işlemler(yakalama, taşıma, asma, bayıltma) ve bunların karkas kalitesine etkisi
(2) pp 281-189
9
Kesim aşaması ve kesim sonrası yapılan işlemler(tüy yolma, iç çıkarma, parçalara bölme) ve bu işlemlerin karkas kalitesine etkisi
(2) pp 281-289
10
Kesim sonrası ette meydana gelen değişimler
(4) pp 1-90
11
Karkas kusurlarının tanımlanması, çizikler ve çürüklerin oluşumu ve önlenmesi
(1) pp 1-104
12
Kırmızı uçlar, derin göğüs miyopatisinin oluşumu ve önlenmesi
(1) pp 1-104
13
Contact dermatitis ile ayak pedi dermatitisinin oluşumu, önlenmesi ve refah ile ilişkisi
(1) pp 1-104
14
Kanamalar, kırık ve çıkıkların, göğüste su toplanmasının oluşumu ve önlenmesi
(1) pp 1-104
Loading…