HUT7104 / BROYLER KARKAS KALİTESİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Kanatlı yetiştiriciliğinde güncel bilgi ve problemlerin izlenmesi (2) pp 1-12
2Türkiye ve dünyada beyaz et sektörünün incelenmesi, karşılaştırılması (2) pp 13-39
3Etlik piliçlerde temel bakım yönetim uygulamaları (2) pp 262-289
4Sıcaklık stresi ve buna karşı alınacak önlemler (4) pp 523-529
5Piliç etinin kimyasal ve fiziksel özellikleri (2) pp 150
6Etlik piliçlerde büyüme ve verim ile ilgili performans ölçütleri (2) pp 289-292
7Beyaz et üretiminde kalite kavramı(görsel kalite, mikrobiyolojik kalite) (2) pp 145-153
8Kesim öncesi uygulanan işlemler(yakalama, taşıma, asma, bayıltma) ve bunların karkas kalitesine etkisi (2) pp 281-189
9Kesim aşaması ve kesim sonrası yapılan işlemler(tüy yolma, iç çıkarma, parçalara bölme) ve bu işlemlerin karkas kalitesine etkisi (2) pp 281-289
10Kesim sonrası ette meydana gelen değişimler (4) pp 1-90
11Karkas kusurlarının tanımlanması, çizikler ve çürüklerin oluşumu ve önlenmesi (1) pp 1-104
12Kırmızı uçlar, derin göğüs miyopatisinin oluşumu ve önlenmesi(1) pp 1-104
13Contact dermatitis ile ayak pedi dermatitisinin oluşumu, önlenmesi ve refah ile ilişkisi (1) pp 1-104
14Kanamalar, kırık ve çıkıkların, göğüste su toplanmasının oluşumu ve önlenmesi (1) pp 1-104