NTO2014 / YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 2

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Yiyecek içecek işletmelerinin örgüt yapısı hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir
2Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçleri tanımaları ve kullanım alanlarını bilmeleri hedeflenmiştir
3Barların yiyecek içecek işletmeleri için önemini kavramalarını sağlamak
4Servis usullerini ve kurallarını bilme ve uygulama becerisi kazanmaları hedeflenmiştir
5Kuver çeşitleri ve kuver açmanın kurallarının öğretilmesi hedeflenmiştir
6Şarabın üretimi ve servisi ile ilgili kurallarıöğrenmeleri hedeflenmiştir
7Yüksek alkollü içeceklerin gruplandırılması ve servisi ile ilgili hususları bilme ve uygulama becerisi kazanmaları hedeflenmiştir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi