NTO2014 / YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 2

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması ve örgütlenmesi 
2Servis personelinin görev tanımları 
3Yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan araç ve gereçler 
4Serviste kullanılan malzemeler 
5Yiyecek içecek işletmelerinde önhazırlık 
6Kuver çeşitleri ve kuverin hazırlanması 
7Servis çeşitleri 
8Kahvaltı çeşitleri ve kahvaltı servisi 
9Yiyecek içecek işletmelerinde hijyen 
10Barın tanımı,tarihsel gelişimi ve kavramlar 
11Konaklama işletmelerinde barın yeri ve önemi 
12Bira ve şarabın üretimi ve servisleri 
13Şarapların sınıflandırılması ve şarap servisi 
14Sürdürülebilirlik ve gıda problemi,yiyecek ve tarım,alternatif beslenme ve menü hazırlama teknikleri.