1 | Hijyen ve sanitasyon tanımı önemi ve özellikleri | |
2 | Toplu beslenme sistemlerinde hijyenin önemi | |
3 | Besinlerin satın alınması ve depolanmasında hijyen | |
4 | Besinleri hazırlama ve pişirmede hijyen | |
5 | Besinlerin porsiyonlanması ve servisinde hijyen | |
6 | Personel hijyeni tanımı ve önemi | |
7 | Besinlerin bozulma nedenleri (biyolojik etmenler) | |
8 | Besinlerin bozulma nedenleri (kimyasal etmenler) | |
9 | Gıda kalite güvence sistemleri ve sürdürülebilir mutfak planlaması | |
10 | HACCP tanımı ve önemi | |
11 | HACCP sisteminin temel prensipleri | |
12 | Ambalaj malzemeleri tanımı önemi ve özellikleri | |
13 | Gıda katkı maddeleri tanımı sınıflandırılması ve kullanım alanları | |
14 | Personel hijyen eğitimi | |