NTO2021 / GIDA PERSONEL HİJYENİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Hijyen ve sanitasyon tanımı önemi ve özellikleri 
2 Toplu beslenme sistemlerinde hijyenin önemi 
3 Besinlerin satın alınması ve depolanmasında hijyen 
4 Besinleri hazırlama ve pişirmede hijyen 
5 Besinlerin porsiyonlanması ve servisinde hijyen 
6Personel hijyeni tanımı ve önemi 
7Besinlerin bozulma nedenleri (biyolojik etmenler) 
8Besinlerin bozulma nedenleri (kimyasal etmenler) 
9Gıda kalite güvence sistemleri ve sürdürülebilir mutfak planlaması 
10HACCP tanımı ve önemi 
11HACCP sisteminin temel prensipleri 
12Ambalaj malzemeleri tanımı önemi ve özellikleri 
13 Gıda katkı maddeleri tanımı sınıflandırılması ve kullanım alanları 
14Personel hijyen eğitimi